Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Filmski most snuje skupno identiteto

V Trst se med 18. in 25. januarjem vrača Tržaški filmski festival

Trst |
12. jan. 2019 | 18:53
Dark Theme

Tržaški filmski festival bo letos zaznamovala okrogla številka 30 – toliko je namreč svečk, ki jih festivalsko dogajanje lahko ponosno prešteje na svoji rojstnodnevni torti, ravno toliko je tudi držav, ki se tokrat predstavlja na filmskih platnih, ne nazadnje pa je to tudi pomemben jubilej, kateremu je festival posvečen, se pravi 30-letnici padca Berlinskega zidu. V dvoranah teatrov Rossetti in Miela ter po novem kina Ambasciatori bo med 18. in 25. januarjem spet mogoče prisluhniti utripu srednje in vzhodne Evrope oz. spoznati nekoliko manj poznane režiserje in njihove stvaritve, ki žal drugače ne dosežejo italijanskih kinodvoran.

Festival različnih duš, kot ga je na predstavitveni konferenci označila Nicoletta Romeo, ki je s Fabriziom Grosolijem njegova umetniška vodja, si prizadeva, da bi preko filmskih podob ustvarjal skupno kulturno identiteto, ki presega geografske ali etnične ovire, ponujal nepoznane zgodbe »našega sveta« in v gledalcih zbujal potrebni čustveni naboj.

Festival bo uvedel film Wernerja Herzoga Meeting Gorbachev, filmski spored pa je tako kot običajno zelo obsežen, zato bralcem ponujamo le nekaj namigov, sami pa si lahko popoln spored preučijo s klikom tukaj ali v programskih knjižicah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo