Četrtek, 16 januar 2020
Iskanje

Folkest v Kopru bo uvedel Mef

Drevi bo nastopil Mef, v petek beloruski Irdorath, v soboto PFM

Koper |
16. jul. 2019 | 8:38
Dark Theme

Mednarodni festival Folkest se drevi seli v Koper, ki ga gosti že od leta 1992, kjer bo poskrbel za tridnevno brezplačno glasbeno poslastico.

Drevišnje dogajanje bo v palači Gravisi-Buttorai, se pravi na sedežu italijanske narodne skupnosti, oblikoval domači glasbenik Drago Mislej - Mef, ki bo postregel z novim albumom Ma ne že spet ... Mef; kantavtor se je v svoji dolgi glasbeni karieri podpisal pod preko 400 pesmi in upravičeno velja za enega izmed boljših slovenskih avtorjev, ki se glasbi posveča neprekinjeno že od osemdesetih let. Drevi bo ob 21.30 z njim nastopil Narodno osvobodilni bend oziroma Armando Šturman, Gorast Radojevič, Marko Tomič, Jaša Hedžet, Gregor Brajkovič, Jadran Ferjančič, Giorgio Biselli, Matteo Basta, Eva Brajkovič in Andrea F.

V petek, 19. julija, se bo dogajanje pomaknilo na Carpacciov trg, kjer bodo ob 21.30 protagonisti člani zanimive beloruske skupine Irdorath, se pravi glasbeniki, ki ponujajo samosvoje melodije za vse starosti. Igrajo zanimivo zmes folka, metala in gotha oz. poskrbijo za poskočno folk-fantasy fuzijo.

V soboto, 20. julija, pa bo ravno tam na oder ob 21.30 stopila kultna italijanska zasedba Premiata Forneria Marconi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo