Ponedeljek, 06 julij 2020
Iskanje

»Frecce tricolori« nad Trstom (foto in video)

V okviru obeležitve praznika republike

Trst |
29. maj. 2020 | 15:19
Dark Theme

Akrobatska skupina italijanskega vojaškega letalstva »Frecce tricolori« se je danes prikazala na tržaškem nebu. To v okviru niza poletov nad glavnimi mesti italijanskih dežel, ki poteka ob priložnosti obhajanja 74. obletnice razglasitve italijanske republike, ki jo bodo proslavili 2. junija. S poleti želijo pripadniki akrobatske skupine simbolno zaobjeti v dimne sledi z barvami italijanske zastave celotno Italijo v znamenje enotnosti, solidarnosti in ponovnega zagona. Letala, ki vzletajo z letališča pri Rivoltu v Furlaniji, so s svojimi poleti začela v ponedeljek in najprej simbolno preletela Codogno, se pravi prvo ustanovljeno t.i. »rdečo cono« v okviru zajezitve pandemije koronavirusa, potem pa še Catanzaro, Bari, Potenzo, Neapelj, Campobasso, Loreto (tam je Marijino svetišče, loretska Marija pa je tudi zavetnica letalstva), Ancono, Bologno, Benetke in Trst, v nadaljevanju pa bodo še druga glavna deželna mesta.

Simbolni oblet države se bo zaključil v torek, 2. junija, na praznik republike v Rimu, kjer tokrat ne bo tradicionalne vojaške parade, letala pa bodo preletela prestolnico, medtem ko bo predsednik republike Sergio Mattarella položil venec h grobnici neznanega vojaka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo