Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Gledališki izzivi za otroke in mlade

Predstavitev gledaliških abonmajev Zlata ribica, Morski pes in Mladinski abonma

Trst |
4. okt. 2019 | 13:06
Dark Theme

Da bi razvijajočemu otroku oz. mlademu človeku omogočili vstop v raznolik svet umetnosti že v šolski dobi, so pri Slovenskem stalnem gledališču poskrbeli za snovanje gledaliških predstav oziroma abonmajskih programov, ki bi bili primerni njihovi starosti in bi jim omogočili spoznavanje različnih govoric gledališke umetnosti. Tudi letos bodo v sodelovanju z ZSŠDI poskrbeli za možganski trening višješolcev, katerim ponujajo večerne predstave Mladinskega abonmaja – štirje četrtki, ki si jih lahko mladi (tudi športniki) brezskrbno privoščijo za večer v gledališču z ogledom predstav, ki jih šole lahko svobodno izberejo med novimi uprizoritvami SSG. Umetnost in druženje sta pomembna cilja, ki ju je gledališče postavilo v središče mladinskega abonmaja tudi v lanski sezoni, ko so si dijaki tržaških višjih šol ogledali predstave in jim dodali še krajša druženja v lastni režiji.

Za najmlajše, se pravi otroke iz vrtca in prvih treh razredov osnovne šole je abonma Zlata ribica z različnimi predstavami, katerih obisk je porazdeljen po stopnjah, srednješolcem pa je na voljo abonma Morski pes.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo