Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Goljufi med lažnimi pregledi stanovanj kradli starejšim občanom

Tržaška kvestura je prišla na sled trojici tatov iz Piemonta

Trst |
10. avg. 2019 | 16:00
Dark Theme

Trojica goljufov (objavljamo njihove portrete, ki jih je posredovala policija) se je pretvarjala, da je pooblaščena za pregledovanje grelcev in plinskih števcev. Za žrtve so izbirali starejše občane in jim lagali, da morajo nujno izvesti izredni pregled plinskega oziroma ogrevalnega sistema. Ko so si uspeli izboriti zaupanje stanovalcev in vstopiti v stanovanje, so občane prepričevali, naj odprejo sef ali naj vse zlato premestijo na eno samo mesto, da bodo lažje opravili potrebno kontrolo.

Lažni strokovnjak (ali njegova pajdaša) se je nato prikradel do denarja oziroma nakita in v hipu pobegnil s prizorišča. Tatvine so se posamezniki zavedali šele kasneje. Tržaški policisti so med preiskavo ugotovili, da so se tatovi na Tržaško pripeljali v torek, 6. avgusta, z avtomobilom tipa lancia Y. Istega dne naj bi kradli v treh stanovanjih in skupaj izmaknili 21.000 evrov ter še mnogo drugega nakita in dragocenih predmetov v skupnem znesku več deset tisočih evrov. Omenjeni avtomobil so opazili pred hotelom v Novi Gorici, tako da jim je policija prišla na sled že v sredo zjutraj. Gre za tri mlajše moške iz Piemonta. To so 31-letni B.F., 29-letni B.G. in 24-letni P.A. Tržaška kvestura poziva vse, ki jih je trojica okradla, naj tatvino prijavijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo