Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Gospodarstveniki o potencialu srednje in vzhodne evrope

Na sedežu poslovne šole Mib School of Management 4. investicijski forum vzhodne Evrope

Trst |
7. jun. 2019 | 10:52
Dark Theme

»Srednja in vzhodna Evropa imata potencial, da postaneta gospodarsko najmočnejši regiji Evrope. Turčija, Romunija in Slovenija imata v zadnjem času največji BPD. Tudi češki in madžarski BPD stalno rasteta. V kombinaciji s finančno stabilnostjo in nizko inflacijo ta kontekst prinaša zaposlovanje, višanje plač in osebnih prihrankov ter nove investicije.« Tako je možnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja v regiji na včerajšnjem 4. Investicijskem forumu vzhodne Evrope, ki je potekal na sedežu poslovne šole Mib School of Management, dejal predsednik zavarovalnice Generali Gabriele Galateri di Genola. Po njegovih besedah so zadnje evropske volitve pokazale, da večina Evropejcev verjame v vizijo močnejše in enotnejše Evrope.

Na forumu so se zbrali bančni in zavarovalniški strokovnjaki, analitiki in akademiki iz 15 držav (Slovenija, Albanija, BIH, Bolgarija, Hrvaška, Grčija, Kosovo, Črna Gora, Romunija ...).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo