Torek, 20 avgust 2019
Iskanje

Grljan: desno kopališči, levo skale

Kopališča pod drobnogledom: spustili smo se do proseškega portiča

Grljan |
10. avg. 2019 | 14:02
Dark Theme

Grljanski portič se razteza ob vznožju čeri, kjer se končuje morski rezervat miramarskega parka. Do grljanske marine je mogoče peš priti iz omenjenega parka, lahko pa tudi z avtobusom št. 6 ali z osebnim vozilom. Obstajata še dve slikovitejši varianti: četudi niste med srečneži, ki se lahko ponašajo z lastništvom jadrnice, motornega čolna ali kakršnegakoli plovila, lahko do Grljana pridete po »morski« poti z ladjo Delfino Verde. Zadnja, najbolj tradicionalna pot, pa vodi s kraškega roba mimo kontovelskega Skdjanca navzdol po stopničasti panoramski poti.

Če Kontovelu zgodovinsko pripada pristan v Čedazu, ki ga je danes »požrla« barkovljanska riviera, a so v njem nekoč kontovelski ribiči imeli privezane svoje ribiške čolne, je najbrž manj dejstvo, da je grljanski portič pravzaprav proseški.

Kdor se bo spustil do Grljana, bo lahko izbiral med prostim kopanjem ali obiskom enega izmed dveh kopališč, Tržačanom znanim z imenoma Grignano 1 in Grignano 2. Ljubiteljem plaž sicer svetujemo obisk kake druge kopališke lokacije, saj bodo v Grljanu zaman iskali zaplato kamenčkov, kjer bi lahko raztegnili svoj ležalnik ali razgrnili brisačo.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo