Petek, 23 julij 2021
Iskanje

Hotelirji zadovoljni s prvimi turisti

Vračajo se turisti iz Avstrije in Bavarske, Švicarjev in Angležev ni na spregled

Trst |
18. jun. 2021 | 6:25
Dark Theme

Na tržaških ulicah je v zadnjih dneh opaziti vedno več ljudi in počasi se vračajo tudi turisti. Pred dvema tednoma, ko so imeli praznik tako Italijani kot Avstrijci, so bile turistične nastanitve v mestu lepo zasedene. V teh dneh pa so se številke znižale. Zasedenost tržaških hotelov je 40-odstotna, kar je pol manj kot pred koronačasom. Problem za hotelirje predstavljajo tudi nizke cene nastanitev, saj so te med pandemijo drastično padle.

S to statistiko je postregel predsednik tržaškega združenja hotelirjev Federalberghi Guerrino Lanci, ki je dejal, da so bili pretekli tedni poslovno uspešnejši kot tedni v istem obdobju lani, a situacija je daleč od tiste pred pandemijo. »Epidemija je čez noč odgnala naše tradicionalne turiste. Zdaj so se začeli vračati Avstrijci in turisti z Bavarske, Angležev in Švicarjev, ki smo jih imeli pred pandemijo kar nekaj, pa nismo še videli. Seveda je njihov prihod odvisen od letalskih povezav, ki jih dejansko ni,« je dejal sogovornik.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo