Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Igor Gabrovec sklenil volilno Zavezo z občani

Levosredinski županski kandidat predstavil svoj volilni program

14. maj. 2022 | 11:00
Dark Theme

Programska delavnica. Tako je levosredinska koalicija, ki v devinsko-nabrežinski občini podpira županskega kandidata Igorja Gabrovca, poimenovala plodno povezovanje z občani in občankami ter društvi, ki ga je zagnala od marca. Cilj je bilo zbiranje idej, kritičnih misli in predlogov za izboljšanje kakovosti življenja in kulturne, gospodarske ter turistične ponudbe, za ukrepanje na področju sociale, druženja in prostega časa v domači občini.

Na podlagi res številnih odzivov je nastala Zaveza z občani – volilni program, ki zaobjema sedem okvirnih ciljev, ki jih koalicija namerava razviti v številne konkretne projekte in jih uresničevati v sodelovanju z društvi, socialnimi skupinami, podjetniki, posamezniki in občani. »Ravno občankam in občanom zagotavljamo, da bo občina z nami postala prava skupnost ljudi,« je sinoči v Grudnovi rojstni hiši v Nabrežini potrdil Igor Gabrovec in predstavil svoje načrte za devinsko-nabrežinsko ozemlje ter ljudi. V prihodnje se bo v posamezna vprašanja poglobil na srečanjih po vaseh in društvih, je obljubil.

Zbranih in zasnovanih načrtov, predlogov in idej je nič koliko. Med glavne prav gotovo sodi povezava z ljudmi, ki je bila v zadnjih petih letih po njegovih besedah pomanjkljiva. Občinska vrata bodo odprta vsem, je napovedal Gabrovec, ki načrtuje veliko javnih srečanj in torej izmenjave mnenj o prednostnih temah in odprtih vprašanjih, pa tudi oživitev t.i. vaških svetov.

Program predvideva reorganizacijo občinskih služb. »Občina mora namreč biti motiviran in učinkovit stroj, ki se ne boji odprtega dialoga z ostalimi javnimi in zasebnimi subjekti,« je dejal in namignil na številne predvidene sporazume. Med temi prednjači preučitev pogodbe z družbo Isontina Ambiente, ki bi privedla do marsikatere nadgradnje storitev, ter priznavanje vloge jusov in srenj oz. sodelovanje s krajevnimi kmetijskimi podjetji za vzdrževanje pešpoti in drugih površin. »Takoj se bomo zavzeli za omejevanje davčnega pritiska, ki duši ljudi,« je pristavil.

Gabrovec ni pozabil na razvoj turistično-informativne točke v Sesljanu, na snovanje turističnih paketov in razvoj turističnih ter učnih poti vezanih na zgodovino, arheologijo, prvo svetovno vojno, naravoslovje, pa tudi na kolesarske poti, spoznavanje jam, kraške kulinarike.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo