Petek, 23 avgust 2019
Iskanje

Inštitucije ne bodo dopustile širjenja organiziranega kriminala

V Trstu slovesen začetek novega sodnega leta

Trst |
26. jan. 2019 | 17:30
Dark Theme

Slovesnost ob novem sodnem letu se je danes v dvorani porotnega sodišča začela s spominom na poveljnika zapornih paznikov Antonia Santora, ki ga je pred 41 leti ubil Cesare Battisti. Na umrlega policista se je s priložnostnimi besedami spomnil predsednik prizivnega sodišča Oliviero Drigani in izrazil zadovoljstvo zaradi izročitve Battistija Italiji po 37 letih teroristovega bežanja pred roko pravice.

Po poročilu o rezultatih ravnokar zaključenega sodnega leta se je Drigani na slovesnosti, ki sta se je med drugimi uglednimi gosti udeležila tudi deželni guverner Massimiliano Fedriga in senatorka Tatjana Rojc, osredotočil na obete za prihodnost, pri čemer je izpostavil zaskrbljujočo kadrovsko podhranjenost tržaškega pravosodja. Generalni tožilec prizivnega sodišča Dario Grohmann pa je opozoril na lovke organiziranega kriminala, ki se zaradi gospodarskega okrevanja, porasta turizma in pomembnih infrastrukturnih ter pristaniških projektov stegujejo tudi nad našo deželo. Namignil je še na prestrežene poskuse kriminalne infiltracije v tržaške pristaniške dejavnosti, ob katerih so institucije s složnim, bliskovitim in učinkovitim sodelovanjem dokazale, da česa takega ne nameravajo dopustiti.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo