Nedelja, 12 julij 2020
Iskanje

ITS: vnovič nagradili kreativnost

Znani zmagovalci modnega natečaja International Talent Support

Trst |
13. jul. 2019 | 5:20
Dark Theme

Po modni brvi so se včeraj sprehodili manekeni in manekenke v kreacijah modnih oblikovalcev, ki so se uvrstili med finaliste letošnje izvedbe natečaja International Talent Support. Osrednjo nagrado ITS, podpirata jo Allianz in Pitti Immagine in sestoji iz 15.000 evrov ter možnosti enoletnega staža pri hiši Pitti Immagine z razstavo kolekcije na firenškem dogodku Pitti Uomo, si je zagotovil Kitajec Daoouan Ding. Ta bo iz Trsta odpotoval tudi z nagrado za kreativnost, hvala kateri bo lahko svoje obleke predstavil v pariškem showroomu Tomorrow Le Palais.

ITSovo nagrado za trajnostni pristop si je zagotovila ameriška oblikovalka nakita Corrina Goutos, ki za svoje kreacije uporablja raznovrstne odpadne materiale. Prepričala je tudi žirijo, ki namenja posebno omembo na platformi Vogue Talents, zato bo Američanka svoje izdelke predstavila na spletni strani in socialnih omrežjih omenjene platforme, kjer bo objavljen tudi videointervju z zmagovalko.

Veselil se je še Švicar Rafael Kouto: žirija ga je namreč nagradila s kar dvema priznanjema. Ob desettisočevrski nagradi Diesel bo oblikovalec pri omenjenih modni hiši opravil tudi šestmesečno prakso. Zatem ga čaka druga, tokrat trimesečna praksa, ki si jo je izboril z nagrado Lotto. Za športno znamko bo narisal tudi priložnostno športno obutev ali mini modno kolekcijo.

Poleg nagrade Coin Excelsior Award, ki jo je Britanka Moon Hussain prejela že v četrtek, so jo včeraj nagradili še s priznanjem italijanske modne zbornice CNMI v višini 5.000 evrov. Nagrade, ki jo podeljuje tržaško kavno podjetje illycaffè, se je veselil Kitajec Jiaen Cai, ki si je s svojim projektom zagotovil 10.000 evro, prav toliko kot avstralska oblikovalka Annaliese Griffith-Jones, ki so ji namenili nagrado modne družbe OTB, imela pa bo tudi priložnost, da sodeluje z eno izmed znamk omenjene družbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo