Petek, 24 januar 2020
Iskanje

ITSovo srce bije v pospešenem ritmu

V petek, 12. julija, se bodo po modni brvi »sprehodile« kreacije oblikovalcev, ki so bili izbrani med 800 kandidati na modnem natečaju

Trst |
5. jul. 2019 | 18:10
Dark Theme

Resnica je naivna, ni »kul«. Je pa neizbežna. In takšna je tudi ljubezen, zašepeta glas v lično pripravljenem predstavitvenem videoposnetku sedemnajste izvedbe modnega natečaja ITS, katerega začetki segajo v leto 2001 (leta 2017 natečaja izjemoma ni bilo).

»V preteklosti smo vam že natvezili, da smo cirkusanti, potovalci v času, znanstvena ustanova, ki preučuje kreativnost, konspiracionisti in še kaj. Ob polnoletnosti pa se vam predstavljamo s srcem na dlani. Tema letošnjega natečaja za oblikovalske talente ITS je namreč - resnica,« je danes oznanila ustanoviteljica platforme International Talent Support Barbara Franchin.

Bijoče srce, od nekdaj simbol največjega tržaškega modnega dogodka, v teh dneh udarja s pospešenim ritmom. Bliža se namreč sklepni dogodek natečaja, ki bo v petek, 12. julija, zvečer v prostorih skladišča št. 42 na Pomolu Bersaglieri. Takrat se bodo po modni brvi sprehodili manekenke in manekeni v kreacijah finalistov, ki so bili izbrani med 800 kandidati, na ogled pa bodo tudi nakit in modni dodatki mladih kreativcev iz celega sveta. »Žiranti so izbrali finaliste z vseh celin, toda več kot polovica letošnjih finalistov prihaja iz Azije,« je kot zanimivost navedla Barbara Franchin in namignila na vse bolj prekipevajočo vzhodno kreativnost.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo