Sreda, 15 julij 2020
Iskanje

Izkopali bodo novo gradbeno jamo

V neposredni bližini dvorane Tripcovich bodo začel vzpostavljati novo vodovodno in kanalizacijsko napeljavo

Trst |
8. jul. 2019 | 8:25
Dark Theme

Danes bodo okoli Trga Libertà izkopali novo gradbeno jamo. V neposredni bližini dvorane Tripcovich, in sicer v smeri proti Korzu Cavour, bodo začeli vzpostavljati novo vodovodno in kanalizacijsko napeljavo. S temi deli se bo zaključila bolj groba faza obnove osrednjega trga pred Glavno železniško postajo, ki bi v novi podobi moral zaživeti letos jeseni. Tržaška občinska odbornica za javna dela Elisa Lodi občane in občanke prosi za potrpežljivost.

Dobršen del projekta, ki je skupno vreden 4,9 milijona evrov, večji del tega denarja pa je namenjen vodovodni in kanalizacijski infrastrukturi, je izvajalec del, tržaško podjetje Ricessi, Mari&Mazzaroli, Rosso, že končal. Pred silosom so gradbene luknje že pred časom zaprli in asfaltirali cesto, v preteklih dneh pa so na novi površini že označili tudi parkirišča za avtobuse. Po končani prenovi trga se bodo namreč vsi avtobusi, ki imajo trenutno končno postajališče nasproti postaje in ob parku, preselili pred silos. Tu bodo tako ustavljali avtobusi, ki peljejo na trasi 1, 3, 19, 20, 21, 22 in 24.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo