Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Izkušenost, poznavanje stvarnosti in vizija razvoja

Upravne volitve v Zgoniku: predstavitev liste Skupaj-Insieme

Zgonik |
19. apr. 2019 | 0:22
Dark Theme

»Nadaljevali bomo po poti, ki smo jo ubrali pred petimi leti, delovanje seveda še nadgradili in skušali doseči čim več.« Spodbudne namere liste Skupaj Insieme, ki se bo znova predstavila na upravnih volitvah v Zgoniku ob podpori Demokratske stranke, Stranke komunistične prenove, stranke Articolo 1 in posameznih neodvisnih kandidatov civilne družbe, je v sredo zvečer v prostorih kulturnega društva Rdeča Zvezda predstavila županska kandidatka, sicer sedanja županja Monica Hrovatin.

Pred nabito polno dvorano se je za petletno podporo in pomoč tudi pri sestavi liste najprej zahvalila sedanjemu podžupanu Radu Miliču, nato pa takoj »ugriznila« v zajeten program. Ukinitev pakta stabilnosti je na banki osvobodila skoraj dva milijona evrov, ki jih lista Skupaj-Insieme v primeru zmage namerava uporabiti za potrebe prebivalstva in domačega ozemlja.

»Zakaj bi volivci izbrali našo listo? Ker je sad izkušenosti, poznavanja občinske stvarnosti in vizije trajnostnega razvoja območja, ki ga ljubimo in na katerem živimo,« je dejala Hrovatinova in postregla s splošnimi smernicami za prihodnjih 5 let. Zanje si bodo prizadevali kandidati Martina Borghetti, Martina Budin, Igor Černjava, Sara de Facchinetti, Karin Kalc, Aleks Milič, David Pupulin, Boris Rebec, Vesna Skrlj, Jan Sossi, Mirko Sardoč in Katrin Štoka. Na prvo mesto je Hrovatinova uvrstila podporo kulturi miru, sožitja in medsebojnega spoznavanja med različnimi skupnostmi na teritoriju, tako kot zagovarjanje antifašizma in odporništva. Seveda ni mogla mimo reforme krajevnih uprav oz. zaščite občinske avtonomije, ki edina dovoljuje upraviteljem, da odločajo o tem, kako živeti na domačem teritoriju. Opozorila je na potrebe po ovrednotenju naravnega okolja in znamenitosti, po vzdrževanju občinskega premoženja, zlasti šol in vrtca ter se zaustavila pri varianti št. 19 občinskega prostorskega načrta ter pri ukrepih za ureditev urbanistične podobe vasi, vojaških območij, prometa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo