Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Izkušnja študija na prestižni fakulteti

Petra Grgič študira urbanistiko na Tehniški univerzi v Delftu na Nizozemskem

14. jan. 2019 | 8:06
Dark Theme

Urbanistiko študira na eni od najbolj prestižnih, če že ne na najboljši fakulteti za arhitekturo na svetu, želi pa se vrniti v Trst, kjer se z napovedano preureditvijo starega, a tudi novega pristanišča, kažejo velike priložnosti. Gre za Petro Grgič, študentko drugostopenjskega magistrskega študija urbanistike na Tehniški univerzi v Delftu na Nizozemskem, ki na področju arhitekture velja za eno najbolj prestižnih tovrstnih ustanov na svetu, če ne celo za najboljšo.

Petra, doma iz Bazovice, je šolanje dokončala na smeri gradnje, okolje in prostor na Tehniškem zavodu Žige Zoisa, triletni univerzitetni študij za prvostopenjsko diplomo pa na Politehniki v Turinu. V Delftu obiskuje prvi letnik dveletnega specialističnega študija, kjer je v primerjavi s Turinom več profesorjev, gostijo tudi številne arhitekte in urbaniste. Ogromno je treba delati tudi doma. Drugače so študijski pogoji dobri, univerza je zelo opremljena, na voljo imajo ogromno halo za izdelovanje maket ter prostore za razstavljanje izdelkov, prav tako sta na voljo knjižnica in velik kampus, veliko je tudi študentskih organizacij.

Kot tuja študentka sledi lekcijam v angleščini, ki jo drugače na Nizozemskem na splošno obvladajo vsi, sama pa se druži predvsem z drugimi tujimi študenti. V državi je na splošno veliko tujcev, a Petra ni nikoli doživela, da bi je zaradi dejstva, da je tujka, Nizozemci ne cenili, čeprav je po drugi strani res, da pri odločitvi o oddajanju stanovanja vprašajo, ali si Nizozemec ali ne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo