Sreda, 22 maj 2019
Iskanje

Izlet z muzejskim vlakom

Do konca leta iz Trsta kar devet zgodovinskih ekskurzij

Trst |
15. maj. 2019 | 10:31
Dark Theme

To soboto bo s tržaške glavne železniške postaje krenil že drugi muzejski vlak v novi sezoni. Do konca leta bo namreč iz Trsta v različne kraje Furlanije Julijske krajine odpeljalo kar devet muzejskih vlakov s parno ali dizlovo lokomotivo, odhod pa je predviden še iz nekaterih drugih deželnih mest. Skupno je predvidenih 26 izletov z muzejskimi vlaki, ki lahko sprejmejo po 234 potnikov.

Podrobnosti projekta o muzejskem železniškem potovanju je na srečanju z novinarji predstavila tržaška občinska odbornica za turizem Francesca De Santis, ki je poudarila, da gre za deželni projekt, ki ga izvajajo v sodelovanju s Fundacijo italijanskih železnic, pri njem pa sodeluje kar 32 različnih občinskih uprav. Projekt je stekel že lani, ko so v različne kraje regije popeljali štiri tisoč potnikov, kar 70 odstotkov muzejskih vlakov pa je bilo polno zasedenih. Letos so število muzejskih vlakov povečali, je povedala tržaška občinska odbornica, ki je koledar edinstvenih in izkustvenih ekskurzij predstavila v družbi kolegov iz Gorice, Pordenona in Gumina.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo