Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Kaj se skriva v kapljici ekstra deviškega oljčnega olja

V današnjem Primorskem dnevniku o zgodbi olja, ki jo pišeta mlada Urška in Ilija Ota

14. jun. 2019 | 8:30
Dark Theme

Kaj vse se skriva v kapljici ekstra deviškega oljčnega olja, vedo samo tisti, ki se s pridelovanjem dnevno in neposredno ukvarjajo, od obrezovanja dreves do nabiranja dragocenih sadežev, od iskanja novih pristopov proti parazitom do zaskrbljenega spremljanja vremenskih napovedi.

Posebna zgodba se nedvomno skriva v kapljici ekstra deviškega oljčnega olja Ota. Zgodba dveh mladih pridelovalcev in podjetnikov, brata in sestre iz Boljunca, ki sta že zelo mlada prijela za vajeti domačega podjetja in se po sili razmer odločila, da bosta tudi sama gojila ljubezen do domače zemlje.

Urška in Ilija Ota sta s podporo staršev po liceju izbrala vsak svojo študijsko pot na dveh področjih, ki nista bili nikakor povezani z domačo kmetijsko dejavnostjo. Nenadna smrt očeta je leta 2012 presenetila in hudo prizadela družino, obenem pa postavila takrat petindvajsetletno Urško in enaindvajsetletnega Ilijo pred pomembno odločitev: nadaljevati po izbrani poti ali stopiti na tisto, ki jo je zastavil oče?

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo