Petek, 14 december 2018
Iskanje

Kako je s slovenščino na naših šolah

Vprašanje odnosa do jezika in doslednosti pri njegovi uporabi

Trst |
1. dec. 2018 | 9:33
Dark Theme

Da se je raven obvladovanja slovenščine na šolah s slovenskim učnim jezikom v Italiji v zadnjih desetletjih zelo spremenila - in to na slabše - ni nobena novost. Bolj kot sprememba narodnostnega sestava šolske populacije je tu vprašanje odnosa do jezika in doslednosti pri njegovi uporabi pri družinah, ki otroke vpišejo v slovensko šolo, dalje vpliva novih tehnologij in družbenih omrežij ter potrebe po primernem usposabljanju učiteljev za učenje v jezikovno mešani skupini in okrepljenem pouku slovenskega jezika. To človek izve, če malo povpraša vzgojitelje, učitelje in nižješolske profesorje, ki imajo glede poučevanja že precejšnjo »kilometrino« in so bili priče spremembam, ki so se na naših šolah zgodile v zadnjih desetletjih.

Mnenja profesorjev Eve Fičur in Borisa Pangerca, učiteljic Norine Dobrilla in Damiane Kobal ter vzgojiteljice Ester Derganc v današnjem Primorskem dnevniku.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo