Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Kantavtor, ki ima rad »komorne« nastope

Iztok Mlakar nastopil v društveni gostilni v Gabrovcu

Zgonik |
9. mar. 2019 | 19:40
Dark Theme

Za nastope Iztoka Mlakarja vlada vselej veliko zanimanje. Tako je bilo tudi tokrat v Gabrovcu, kjer je znani primorski kantavtor predstavil svoja besedila in glasbo, ki so med ljudmi priljubljena. V tamkajšnji društveni gostilni je nastopil v četrtek, na predvečer praznika žensk. Organizatorja večera, SKD Drago Bojan in društvena gostilna, sta s koncertom zadela v polno. Ker so s koncertom tudi obeležili praznik slovenske kulture, so uvodni nagovor na srečanju poverili Mariju Čuku. Po poslušanju izvirne glasbe so udeleženci srečanja okusili kulinarične dobrote gostilniškega obrata. V imenu zgoniške občinske uprave je prisotne pozdravil odbornik David Pupulin.

Mlakar je stopil za mikrofon rahlo skuštran. Kantavtor, ki ima rad »komorne« nastope, poslušalce nagovarja v goriškem narečju. Ob ugotovitvi, da ljudje spremljajo njegovo delovanje, četudi »me ni na internetu,« se je zaustavil pri pomenu dela, »ki naredi človeka, a tudi boga.« Ob spremljavi kakovostnega harmonikarja (in kontrabasista) Davida Šuligoja je spregovoril o raju, v katerem je Eva odtrgala jabolko. »Bog je dal ženski lepoto, korajžo in pamet, vendar kako je mogoče, da baba ve eno več od boga?«

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo