Petek, 15 november 2019
Iskanje

Kdo se je utaboril pred šolo pri Sv. Ani?

Na ploščadi pred zapuščeno stavbo pet bivalnih prikolic

15. mar. 2019 | 6:25
Dark Theme

Kdor je v prejšnjih dneh šel po Ul. Fianona pri Sv. Ani, je verjetno opazil, da je na dvorišču pred vhodom v nekdanje poslopje Osnovne šole Marice Gregorič-Stepančič nastalo pravcato manjše taborišče. Na ploščadi so 13. marca zgodaj popoldne kraljevale bivalne prikolice: dve večji, obe opremljeni s satelitsko anteno, in tri manjše, iz katerih je bilo slišati govorjenje, tudi kričanje, v italijanskem jeziku. Vse skupaj je bilo zagrajeno s plastično mrežo, ki so jo držali leseni količki in na kateri so bila obešena nekatera opozorila, ki so bila prav tako v italijanščini: »Pozor na psa«, »Območje videonadzora« in še zlasti »Zasebna lastnina«.

Kdo se je utaboril na šolskem dvorišču? Da bi izvedeli kaj več, smo se obrnili na tržaško občinsko odborništvo za premoženje, točneje na odbornika Lorenza Giorgija, tudi da bi pojasnil, kaj npr. pomeni napis »Zasebna lastnina«, saj je območje, kolikor je znano, javno in čeprav tam že dolgo let ni več slovenske šole, bi moral biti objekt vključen v seznam slovenskih šol, ki so omenjene v besedilu Londonskega memoranduma iz leta 1954 in torej zaščitene. Do 14. marca zvečer pojasnila še ni bilo.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo