Petek, 14 maj 2021
Iskanje

Kdor hoče v mesto, mora stopiti na dva avtobusa

Krajani so vzrojili, ker poletni vozni red avtobusov uvaja nekaj neljubih sprememb; v sredo se bodo ob 18. uri zastopniki prevoznega podjetja Tpl FVG udeležili seje vzhodnokraškega rajonskega sveta

22. jun. 2020 | 11:06
Dark Theme

Ko so na spletnih straneh prevoznega podjetja Trieste Trasporti oz. enotnega koncesionarja Tpl FVG pred desetimi dnevi objavili poletni vozni red avtobusov, je med prebivalci vzhodnega Krasa završalo. Med uvedenimi novostmi je zlasti ena takoj padla v oči in marsikaterega rednega uporabnika avtobusnih storitev močno prizadela – avtobusna linija 39 ne bo več povezovala vzhodnega Krasa z mestnim središčem, pač pa bo peljala samo med Bazovico in naseljem Villa Carsia na Opčinah in seveda obratno. Kdor bo želel v mesto, bo moral izstopiti in počakati na drug avtobus, se pravi na avtobus 51 na vseh postajah med Padričami in Bazovico oz. na avtobus 4 ali 2/ na Opčinah.

Najbolj zaskrbljeni so starejši uporabniki, ki se avtobusov poslužujejo vsakodnevno in so na prevozne premike rutinsko že navajeni, kot bi urnike avtobusov imeli v krvi; tu pa ne gre le za urnike, pač pa za ves proces potovanja, tarnajo. Slabo kri povzročajo spremembe tudi staršem šoloobveznih otrok, saj naj bi glede na avtobusne novosti, njihovi otroci morali stopiti na tri različne avtobuse, preden bi se končno pripeljali do šole in ravno na toliko za nazaj.

»Prosim, ne moremo govoriti o krčenju neke storitve, saj dodajamo nove in nove kilometre, kar tisoč več jih je vsakodnevno,« nam je pojasnil odgovorni za komunikacijo prevoznega podjetja Trieste Trasporti Michele Scozzai. Tudi pri nas uvajajo povezave, ki veljajo že v vseh evropskih periferijah, je dejal: obstaja namreč ena avtobusna linija, ki povezuje naselja oz. zaselke v mestni periferiji, ter druga, glavna, ki povezuje slednje z mestnim središčem.

V sredo ob 18. uri se bodo zastopniki podjetja Tpl FVG udeležili seje vzhodnokraškega rajonskega sveta, na kateri bo prisotna tudi občinska odbornica za urbanistiko Luisa Polli – krajanom bodo pojasnili odločitve in se pogovorili o povezavah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo