Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

»Kdor voli Ligo, ve, kaj izbira«

Pokrajinski tajnik Lige Roberti predstavil županske kandidate Roberta Massija (Dolina), Giorgia Wittreicha (Zgonik) in Serafina Marchiò Luneta (Repentabor)

25. apr. 2019 | 8:33
Dark Theme

»Kdor voli Ligo, ve, za kaj glasuje oz. kaj izbira. Mnogi, zlasti iz vrst levice, se skrivajo, vključujejo se v občanske liste, da ne bi pokazali svojega izvora: mi pa smo nanj ponosni in se z njim predstavimo v treh okoliških občinah - v Zgoniku, Dolini in Repentabru.« Pokrajinski tajnik Lige, deželni odbornik Pierpaolo Roberti je v mestnem sedežu Lige predstavil županske kandidate. Liga je bila po njegovi oceni vedno zelo pozorna na domače območje, na različne identitete na njem in seveda jezikovne specifičnosti. »V vseh treh občinah je slovenska narodna skupnost močno prisotna in z njo je Liga več let sodelovala. Med drugim sem v vladi FJK pristojen za jezikovne manjšine, kar mi je dovolilo, da sem še bolj utrdil to povezavo. Sicer so vaške zdrahe in krajevne nestanovitnosti privedle do tega, da na volitvah nastopamo ločeno, vendar želja po sodelovanju obstaja,« je povedal Roberti.

»Prihodnost se načrtuje, nikakor se je ne izmišljuje,« je moto županskega kandidata Lige v Občini Repentabor Serafina Marchiò Luneta, ki si za občino želi zlasti turistični razvoj. V Občini Zgonik bo župansko mesto naskakoval Giorgio Wittreich, ki si želi, da bi občina postala »spodbujevalec krajevne ekonomije«. V dolinski občini pa kandidira sedanji občinski svetnik Lige Roberto Massi, ki se je med številnimi težavami, ki tarejo občane, zaustavil pri problemu varnosti - zaradi »hord migrantov, ki prečkajo te kraje in ustvarjajo težave krajanom«, zahteva večji nadzor.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo