Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Kitajska izkušnja kar na domačih tleh

Pri Sv. Jakobu že mesec dni deluje društvo Nihao Panda, kjer se jutri začenja tečaj kitajskega jezika

Trst |
2. okt. 2019 | 6:25
Dark Theme

»Nihao, huanying guanlin oz. pozdravljeni in dobrodošli,« naju s fotografom v novih prostorih kulturnega društva Nihao Panda v Ul. Frausin 1/b pri Sv. Jakobu sprejmeta Jili Yao in Nataša Gombač. Kitajka in Slovenka, ki si prizadevata, da bi Tržačanom približali več 100 tisoč kilometrov oddaljeno Kitajsko in jim ponudili kitajsko izkušnjo na domačih tleh. Kako? S prirejanjem jezikovnih tečajev ali kuharskih srečanj s pripravljanjem kitajskih poslastic, pa tudi z ogledom kitajskih filmov, s poslovnimi nasveti in - kar je najpomembnejše - s prijateljskimi klepeti.

Kdo so člani združenja? Izredno pisano druščino sestavljajo tisti, ki poslujejo s Kitajsko ali Tajvanom, ki bi radi spoznali, kaj se tam dogaja in kako se življenje tam spreminja. Potem so radovedneži, ki se zanimajo za starodavno Kitajsko s svojimi zanimivimi tradicijami, mladi, ki se odločajo o univerzitetnem študiju v tujini ali na Kitajskem ter vsi tisti, ki potujejo in bi se radi naučili vsaj nekaj osnov za življenje v državi.

Kdor bi se rad pridružil veliki kitajski druščini, lahko stopi do sedeža v Ul. Frausin 1/b pri Sv. Jakobu, kjer se bo jutri ob 19. uri začel tečaj kitajskega jezika oz. se za obisk prej domeni preko elektronske pošte na naslov info.nihaopanda@gmail.com oz. preko telefonske številke 3425756089.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo