Nedelja, 24 marec 2019
Iskanje

Kmetje bodo uredili za 5,7 hektarja opuščenih zemljišč

Z 263.602 evra evropskih sredstev iz razpisa LAS Kras

Trst |
16. mar. 2019 | 10:31
Dark Theme

Z evropskimi sredstvi, ki jih ponuja Lokalna akcijska skupina (LAS) Kras, si je petnajst kmetijskih podjetij s tržaškega Krasa za letošnje leto postavilo cilj, da uredi opuščena zemljišča za skupnih 5,7 hektarja zemlje. Rok za prijavo na razpis, ki ga je bil objavil LAS Kras, je zapadel prejšnji petek, odzvalo pa se je petnajst kmetij, ki bodo izkoristile 263.602 evra evropskih sredstev. Ob tem bodo same prispevale še enkrat toliko, skupna investicija bo znašala 527.878 evrov.

Predsednik LAS Kras David Pizziga se tega razpisa veseli: »Do razpisa je prišlo tudi po zaslugi zgodovinskih bojev kmečkih stanovskih organizacij za javna sredstva, ki bi bila namenjena specifičnemu kraškemu kmetijstvu. Vemo, da je to le korak na dolgi poti obnavljanja kraških zemljišč, a bomo vztrajali še z drugimi razpisi, s promocijo in poenostavljanjem hudih omejitev na ozemlju.« Podoben razpis želijo objaviti spet oktobra letos.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Dijaki na slovenskih šolah v Italiji bodo pisali tudi pisno nalogo iz italijanščine:

7. mar. 2019 | 8:00
Ni prav
Prav je, saj smo na dvojezičnem območju
Prav bi bilo, ko bi se tudi na italijanskih šolah učili slovensko
Morda ni prav, je pa priložnost, da pridobijo potrdilo o poznavanju dveh jezikov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo