Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

Ko umetnostna govorica vstopi v znanstvene hrame

Projekt gledališča La Contrada Ufo - residenze non identificate

Trst |
14. maj. 2019 | 9:33
Dark Theme

Vračajo se UFO - residenze d'arte non identificate. Da ne gre za neznane leteče predmete, je pojasnila umetniška vodja gledališča La Contrada Livia Amabilino, ki je v prostorih postaje Rogers predstavila triletni projekt, »ki si prizadeva za vzpostavitev kreativnega dialoga med umetniki, mestom Trst in krajevnimi kulturnimi oz. znanstvenimi skupnostmi na temo sedanjosti.« Tako kot lani se pod njim podpisuje igralka, režiserka in dramaturginja Marcela Serli, ki je lahko s finančno podporo Dežele FJK in ministrstva MiBACT poiskala in našla nove »umetniške domove«. Ponudili jih bodo znova tržaška univerza, Visoka šola Sissa, Miramarski grad in park, konservatorij Tartini, Trieste Contemporanea in letos tudi mednarodni Center za teoretsko fiziko Abdus Salam ICTP. Kraji, kjer navadno domuje visoko raziskovanje, se bodo spremenili v odre, na katerih se bodo predstavili sodobni umetniki.

Serlijeva se je poglobila v samo dogajanje: umetniki so v sklopu projekta poklicani, da povezujejo in oživljajo, obnavljajo in prepajajo z novimi idejami oz. umetniškimi izkušnjami prostore, ki vsaj navidezno z umetnostjo nimajo nobene povezave.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo