Nedelja, 05 julij 2020
Iskanje

Kopalci so si spet prisvojili Pedočin

S prvim junijem se je v tržaškem mestnem kopališču v spoštovanju ukrepov proti covidu-19 začela kopalna sezona

Trst |
1. jun. 2020 | 16:48
Dark Theme

Sramežljivo, vendar prijetno sonce je v ponedeljek dopoldne zasijalo nad priljubljenim tržaškim kopališčem Lanterna oziroma Pedočinom, ki pogumno stopa v novo kopalno sezono. Večje gneče ni bilo, nekaj najbolj zvestih posameznic pa je prepričano zapičilo ležalnik med sivobele kamenčke. Na drugi strani zida pa se je na moški plaži skupinica obiskovalcev nastavljala soncu.

»Letošnje poletje bo različno od običajnega najbolj vročega letnega časa. Upamo seveda, da se bomo lahko čim prej znebili novega koronavirusa. Kopalci pa se bodo morali držati vrste predpisov,« je na včerajšnjem odprtju spomnil tržaški občinski odbornik Lorenzo Giorgi, ki je pristojen za kopališča in športne objekte.

Vse tiste, ki se bodo spozabili in se ravnali, kakor da je pandemija že mimo, pa bodo k preudarnemu vedenju spodbujali pripadniki raznih policijskih društev. Njim je namreč tržaška občinska uprava poverila nalogo, naj pazijo, da se kopalci držijo predvidenih določil. Vstop v Pedočin vsekakor omejen na točno določeno število ljudi, na 1500 kvadratnih metrih ženske plaže se lahko sočasno kopa 300 kopalk, na moški strani pa lahko 700 kvadratnih metrov izkorišča največ 140 kopalcev. Ob vhodu naj bi po Giorgijevi napovedi kmalu namestili napravo, ki bo preštevala število obiskovalcev. Da ne bi podžigali preveč malodušja, pa si bodo lahko kopalci zagotovili svoj dnevni prostorček pod soncem. Na voljo bodo mesečni abonmaji, za katere bo treba odšteti 19 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo