Sreda, 01 april 2020
Iskanje

Koronavirus: v FJK za zdaj testi negativni

Deželne oblasti pozivajo, naj se ob sumljivih simptomih pokliče številko 112

FJK |
22. feb. 2020 | 12:47
Dark Theme

Zdravstveni sistem Furlanije - Julijske krajine je sprejel v oskrbo deset oseb s simptomi, enakimi tistim, ki so značilni za obolenje s koronavirusom, vendar naj bi bili testi negativni. Sedem pacientov so sprejeli v Vidmu, tri pa v Trstu, vendar naj bi bili po prvih vesteh testi za ugotovitev prisotnosti omenjenega virusa negativni. Tako je po Facebooku sporočil predsednik deželne vlade FJK Massimiliano Fedriga po končanem srečanju s predstavniki civilne zaščite v Palmanovi, ki se ga je udeležil tudi deželni odbornik za zdravje Riccardo Riccardi.

V FJK so uvedli stalen nadzor za ugotovitev morebitnih primerov koronavirusa, je dejal Fedriga, ki je vsekakor občane pozval, naj ob tudi minimalnem sumu o simptomih, ki bi lahko kazali na prisotnost virusa, pokličejo interventno številko 112. Deželna uprava se zdaj ukvarja z ugotavljanjem primernih lokaciji za izolacijo morebitnih pacientov v slučaju potrebe, obenem bo stekla kampanja ozaveščanja o najbolj primernem zadržanju v slučaju prisotnosti virusa, okrepili bodo tudi sestav službe 112.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako doma najraje preganjate čas?

17. mar. 2020 | 16:55
Gledam TV
Berem
Rešujem križanke
Kuham in pečem
Pospravljam
Poslušam glasbo
Se posvečam otrokom
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo