Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

Kupce ogoljufali za dva milijona evrov

Poštna policija zatemnila in zasegla štiri spletne strani

Trst |
14. jun. 2019 | 12:31
Dark Theme

Tržaška poštna policija je zatemnila in zasegla štiri spletne strani, ki so ponujale najrazličnejše blago, ki pa ga kupci po plačilu cene niso nikoli prejeli, pri čemer preiskovalci računajo, da je goljufija žrtve stala okoli dva milijona evrov. Preiskava se je začela 24. oktobra 2018, potem ko je policija prejela več opozoril na ravnanje spletne strani sottocosto.online: le-ta je ponujala najrazličnejše blago (drone, vino, bencinske bone, gospodinjske aparate, pametne telefone, elektronski material idr.) po zelo ugodnih cenah in v omejenem roku. Pri tem je moral kupec ceno plačati takoj, vendar kupljenega blaga ni prejel. V zameno je prejel več sporočil elektronske pošte z najrazličnejšimi izgovori, zatem pa so se stiki prekinili. Preiskava pod vodstvom tožilcev Riolinove in Montroneja, ki so jo opravili tudi na hišnem naslovu omenjene spletne strani, prisotnem na katastrskih dokumentih, je pokazala, da je šlo za prazne prostore. Zatem so preiskovalci prišli na sled tudi drugima dvema spletnima stranema - www.offerteazero.it in www.marashopping.it - ki sta delovali na enak način, na podlagi denarnega prometa pa so prišli na sled vsaj desetim tekočim računom, na katere se je stekal denar ogoljufanih kupcev, prav tako so ugotovili številne telefonske številke, kartice SIM in druge pripomočke, ki so jih doslej še neznani goljufi uporabljali za svoje nečedne posle.

Vse omenjene spletne strani so zatemnili in zasegli, vendar so neznani goljufi osnovali novo spletno stran www.prezzipazzi.net, ki so ga preiskovalci prav danes, 14. junija, preventivno zasegli, preiskava pa se nadaljuje, da bi ugotovili, kdo se skriva za temi spletnimi stranmi. Drugače je poštna policija zelo dejavna tudi na področju informiranja občanov o pasteh spletnih goljufij: tako je na spletu prisotna stran commissariatodiPS.it, prav tako sta na družabnih omrežjih na voljo profila Una vita da social in Commissariato di PS online Italia.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo