Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Kupce presenetila nevihta

Prodajalci zabeležili nekoliko nižjo udeležbo najbrž zaradi vročine in večernega slabega vremena

Trst |
6. jul. 2019 | 22:52
Dark Theme

Mestno središče je včeraj zaživelo v znamenju poletne nakupovalne mrzlice, ki jo na predvečer začetka sezonskih popustov že vrsto leto povzroča noč razprodaj. Udeležba je bila po oceni nekaterih prodajalcev in strank nižja kot v preteklih letih, čemur sta po vsej verjetnosti botrovali popoldanska soparna vročina, kasneje pa še večerna nevihta. Na noč razprodaj so se v glavnem odpravile družine in skupinice mladih ter manj mladih deklet, ki so bile večinoma zadovoljne s ponudbo znižanih artiklov. Marsikdo pa se je v center podal le iz radovednosti.

Po mnenju nekaterih prodajalcev je bil dogodek slabo oglaševan, organizatorji pa bi se morali pri naslednjih izvedbah domisliti tudi kakšne novosti, s katero bi pritegnili več potrošnikov. Med strankami so opazili predvsem veliko tujcev in turistov, ki so se v mestnem središču najbrž znašli naključno.

Posebno živahno je bilo na Korzu Italia, kjer so se mimoidoči zadrževali ob glasbi partnerja tržaške občine Radia Punto Zero, ki je odmevala daleč naokrog. Omenjeni radio je poskrbel tudi za poletno obarvan promocijski material in z okna sedeža na vsake pol ure vsuval večjo količino napihljivih žog, za katerimi so se z navdušenjem podili predvsem otroci. Najmlajši so se lahko zabavali tudi na Ponterošu, kjer so namestili velik napihljiv tobogan.

Mestno središče je bilo med 19. in 1. uro izjemoma zaprto za promet, kar je med vozniki sicer povzročilo nekoliko nejevolje. Izredno priložnost pa so izkoristili predvsem lokali in poulični umetniki ter celo nekateri skejterji, ki so se na ulice podali s svojimi rolkami. Bolj kot sami sezonski popusti so potrošnike pritegnili lokali, ki so bili predvsem ob uri, ko Tržačani pijejo aperitiv, povsem polni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo