Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Kvestor Petronzi že na položaju

Specialist za protiteroristično delovanje je predstavil svojo strategijo dela

Trst |
14. jan. 2019 | 17:34
Dark Theme

»Občutek varnosti pri ljudeh bom upošteval. Varnost je kot dobro ukrojena obleka, ki jo je treba prilagajati trenutnim razmeram. Priznam, da še ne poznam vseh problemov Trsta, a prepričan sem, da me bodo kolegi zelo hitro seznanili s prioritetami tega mesta. Šele potem bom lahko stvarem dal svoj pečat. Seveda v mejah pristojnosti, ki jih nudi poklic kvestorja. « S temi besedami se je novinarjem predstavil novi tržaški kvestor Giuseppe Petronzi, ki je na tem položaju nadomestil bivšo kvestorico Isabello Fusiello.

56-letni Petronzi, ki sicer prihaja iz pokrajine Benevento, je zadnji dve leti vodil kvesturo v Vicenzi, pred tem je eno leto delal v Washingtonu, kjer je bil zaposlen kot strokovnjak za varnost pri italijanski ambasadi. Večji del svoje profesionalne kariere pa je preživel na policijskem oddelku Digos, ki je zadolžen za preiskave občutljiv zadev, ki se nanašajo na terorizem, organizirani kriminal in hujše zločine. V svoji karieri se je Petronzi specializiral v ciljno usmerjenih protiterorističnih preiskavah. S tem delom je prvič prišel v stik že leta 1993, ko je začel delati pri Digosu v Turinu, čigar šef je bil med letoma 2004 in 2015.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo