Sobota, 08 maj 2021
Iskanje

Lažni karabinjerji in prav tako lažni policisti

En poskus prevare v Trstu uspel, drugi pa ne

Trst |
4. maj. 2021 | 15:52
Dark Theme

Neznanci so v ponedeljek popoldne v dveh različnih stanovanjih poskusili ogoljufati starejši ženski. V prvem primeru se prevara ni iztekla tako, kot so načrtovali. Izbrano žrtev so poklicali na domači telefon in se predstavili kot karabinjerji ter dejali, da je njen mož vpleten v prometno nesrečo. Rekli so ji, naj hitro poravna škodo. Denar bi lažni karabinjerji dvignili že nekaj minut kasneje pri vhodnih vratih. A je omenjeni soprog med klicem sedel ravno ob ženi in goljufom odgovoril, da bo o prevari takoj obvestil policijo.

Drugi poskus pa je bil uspešen. Starejši ženski, ki stanuje na Greti, so se tokrat predstavili kot policisti in jo obvestili, da je sin povzročil hudo nesrečo, v kateri je celo umrlo nekaj otrok. Da bi mu prihranili aretacijo, so zahtevali 30 tisoč evrov. Ženska še ni odložila telefona, ko je na vrata potrkala lažna policistka v črni uniformi in jo povabila, naj ji prinese torbo z vsem denarjem in nakitom, ki ga hrani doma. Prevarantka je odšla s polnimi rokami in izginila v bližnjih ulicah. Žrtev je nato poklicala hčerko in ji povedala, kaj se ji je pravkar pripetilo. Obvestili sta policijo, ki je takoj uvedla preiskavo.

Prevaranti skrbno izbirajo svoje žrtve, zato policija poziva občane, naj ne zaupajo neznancem in takoj poiščejo pomoč, ko posumijo, da je v teku prevara.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo