Petek, 22 januar 2021
Iskanje

Ligaši odslej prva sila v tržaškem občinskem svetu

V njihove vrste prehaja dolgoletna predstavnica stranke Forza Italia Manuela Declich: razmerje med Severno ligo in Berlusconijevo (in Camberjevo) stranko je zdaj 9 proti 7

Trst |
18. jan. 2019 | 7:27
Dark Theme

V tržaškem občinskem svetu se v klopeh desnosredinske večine vseskozi nekaj spreminja, odstopi in prestopi se vrstijo kot po tekočem traku, vezna nit zadnjih šestih mesecev pa je krepitev Severne lige (v občinskem svetu se še imenuje tako), zmagovalke zadnjih parlamentarnih volitev, na račun koalicijskih partnerjev. Vrhunec tega trenda predstavlja zadnji prestop, ki je dokaj odmeven. Skupino Forza Italia zapušča tudi Manuela Declich, dolgoletna predstavnica Berlusconijeve in Camberjeve stranke. Če je Severna liga na občinskih volitvah leta 2016 osvojila šest mest v občinskem svetu, Forza Italia pa devet, bo s prestopom Declicheve prva sila mestnega sveta postala prav Salvinijeva stranka: razmerje je po novem 9 proti 7.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo