Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Ljudski vrt poln plevela

Tržaška mestna svetnica Sabrina Morena je opozorila na neurejenost parka

Trst |
16. maj. 2019 | 10:30
Dark Theme

V tem letnem času parki in vrtovi običajno pokajo po šivih od različnih barv cvetja, vonjav in obiskovalcev. A nič od tega ni videti v Ljudskem vrtu v Ul. Giulia, kjer je zelenih površin veliko, a iz njih silita plevel in koprive. Da o neurejenih krošnjah dreves niti ne govorimo, v grmičevju pa je videti tudi kar nekaj smeti.

Na takšen park smo naleteli med obiskom, ki ga je organizirala občinska svetnica stranke Open FVG Sabrina Morena, ki je naveličana praznih obljub občinske uprave, da bodo poskrbeli za ureditev parka. »V tem parku imaš občutek neurejenosti. Nekaj popolnoma drugačnega v primerjavi s parki v sosednji Sloveniji, kjer je trava pokošena, gredice pa so polne cvetja,« je novinarjem potarnala mestna svetnica. Z njo so se po parku sprehodili tudi nekateri meščani, med njimi je bila tudi Odinea Zuppin, ki je za Primorski dnevnik dejala, da je park v zanemarjenem stanju že nekaj let. »Mi smo na malomarnost do parka opozarjali že prejšnjo občinsko upravo. Tudi ta uprava ne skrbi za vzdrževanje parka.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo