Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

Madžari zapečatili posel v Trstu

Italijanski notranji minister in madžarski zunanji minister podpisala kupoprodajno pogodbo za območje na tržaškem pristanišču

Trst |
5. jul. 2019 | 16:39
Dark Theme

Madžari lahko na območju tržaškega pristanišča začnejo graditi logistično bazo. S podpisom kupoprodajne pogodbe o nakupu 32 hektarjev velikega zemljišča v bližini Žavelj in mejnega prehoda Škofije so namere madžarske vlade, da investira v Trst, postale dejstvo. Na podpisu pogodbe med madžarskim državnim podjetjem ter italijanskima zasebnima družbama Teseco in Seastock sta bila včeraj dopoldne poleg vodstva Furlanije Julijske krajine in tržaške pristaniške uprave prisotna tudi podpredsednik italijanske vlade in notranji minister Matteo Salvini ter madžarski zunanji minister Péter Szijjártó.

Madžari so tako tudi uradno prevzeli območje nekdanje naftne rafinerije Aquila, ki jo je pred časom imela v koncesiji družba Teseco. Na tem območju bodo uredili večnamenski terminal, ki bo madžarskim podjetjem omogočil, da odpošljejo blago na morje v 24 urah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo