Petek, 23 avgust 2019
Iskanje

Mare Nordest v boj proti plastiki

Športno-izobraževalna prireditev bo potekala od petka do nedelje

Trst |
13. maj. 2019 | 18:45
Dark Theme

Morje te posluša, morje ti govori je naslov osme izdaje športne in izobraževalne prireditve Mare Nordest, ki jo že od vsega začetka v sodelovanju z Občino Trst prireja športno društvo Mare Nordest. Letos je k pobudi pristopila tudi Dežela FJK, po zaslugi katere bo tokratni dogodek bogatejši in izjemnejši. Tudi zaradi skokov z višine, ki jih bodo s plavajočega žerjava Ursus v soboto opravili najbolj drzni svetovni skakalci.

To je na novinarski konferenci napovedal predsednik društva Mare Nordeste Roberto Bolelli, ki je od petka do nedelje napovedal pester program na temo morja; od predstavitve knjig, razstav, predavanj do čiščenja morskega dna, reševanja v vodi s štirinožci. »Trst ni samo mesto znanosti, je tudi mesto morske kulture. Zato je prav, da širšo populacijo ozaveščamo o pomenu varovanja morja,« je povedal Bolleli, ki je opozoril, da bodo letos prav posebno pozornost namenili boju proti plastiki.

Več v jutrišnjem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo