Sobota, 08 avgust 2020
Iskanje

Marina Monassi v upravnem svetu AcegasApsAmga

Na predlog Občine Trst so jo imenovali na današnji skupščini servisnega komunalnega podjetja

Trst |
30. maj. 2019 | 12:18
Dark Theme

V novem upravnem svetu servisnega komunalnega podjetja AcegasApsAmga je tudi bivša predsednica pristaniške oblasti ter sedanja predsednica nadzornih odborov prevoznega podjetja Trieste Trasporti in družbe za ljudske gradnje Ater Marina Monassi. Tako je odločila skupščina AcegasApsAmga, ki je danes, 30. maja, potekala v Trstu. Za predsednika upravnega sveta je bil imenovan Tomaso Tommasi Di Vignano, drugače tudi izvršni predsednik družbe Hera, v okviru katere deluje tudi Acegas. Pooblaščeni upravitelj bo dosedanji generalni direktor podjetja Roberto Gasparetto, v odboru pa so poleg Monassijeve še biolog Devis Casetta, računovodja Giorgio Cudicio, direktor službe za upravo, finance in nadzor pri družbi Hera Luca Moroni ter pooblaščeni upravitelj družbe Hera Stefano Venier. Skupščina je imenovala tudi nadzorni odbor, ki mu bo predsedoval računovodja Matteo Rava in v katerem bosta še računovodkinja in predsednica nadzornega odbora Here Myriam Amato ter računovodja in bivši član nadzornega odbora Here Antonio Venturini.

Marino Monassi, ki velja za »podaljšano roko« nekdanjega senatorja in liderja bivše Liste za Trst Giulia Camberja, so v upravni svet AcegasApsAmga imenovali na predlog Občine Trst (štiri člane upravnega sveta predlaga družba Hera, glede preostalih treh pa po enega občine Padova, Videm in Trst), kar je pred dnevi tudi napovedal župan Roberto Dipiazza. Z odločitvijo se niso strinjali v strankah Fratelli d’Italia in Forza Italia, sedanji največji partner desnosredinske koalicije, ki upravlja Občino Trst, se pravi Liga, pa je ostala tiho, kar poznavalci krajevne politike povezujejo z morebitnimi politični dogovori o prerazporeditvi mest in vlog v občinskem odboru ter imenovanjem novega predsednika občinskega sveta, ki je na dnevnem redu prihodnje občinske seje, ki bo 3. junija. Za 31. maj pa je napovedano srečanje krajevnih voditeljev strank desnosredinske koalicije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo