Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Martinov god je letos moker

Kramarji napolnili proseške ulice

Prosek |
11. nov. 2019 | 13:21
Dark Theme

Martinov god je letos moker. Na Prosek, kjer se danes zaključuje večdnevno praznovanje domačega zavetnika, so se že v zgodnjih jutranjih urah pripeljali kramarji, ki so pri svojih stojnicah pod ustrezno širokimi platni mimoidočim ponujali najrazličnejše blago, na Kržadi je urejen že običajni kmetijski sejem Okusi sv. Martina, na trgu pred cerkvijo pa bolšji sejem.

Obiskovalci so napolnili proseške ulice že zgodaj, saj so bile vremenske napovedi neusmiljene. Ponudba je tako kot vsako leto raznovrstna - od torbic in denarnic, do čevljev ter copat ali oblek, rjuh in toplih odej, suhe robe in šare za živali; ulice polni vonj po sladkih mandljih in ocvrtih sladic. Ko se je dež resneje lotil okrog 11.20, je bil lov na stojnice z dežniki neizbežen, tako kot hiter beg v suhe osmice in lokale po vasi, na kozarček domačega prosekarja ali na slastne fanclje z dušo.

V Domu prosekarja bo ob 14.30 razstava in pokušnja vin domačih proizvajalcev, ob 16. uri bo slovesna maša v cerkvi sv. Martina, ob 19. uri bodo nagradili vina v Domu prosekarja, praznik pa se bo zaključil z glasbo v Kulturnem domu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo