Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Matteo Metullio, kuharski mojster, ki ima najraje pašto s paradižnikom

Drevi bo na Velikem trgu pripravil peto izdajo Barcolane Chef

Trst |
5. okt. 2019 | 7:33
Dark Theme

Barcolana že nekaj časa ni več samo jadralna, ampak tudi izjemno okusna prireditev. Kot spremljevalni dogodek se je odlično prijela Barcolana Chef, prireditev, ki jo že od vsega začetka vodi z Michelinovo zvezdico okiteni tržaški kuharski mojster Matteo Metullio, ki se je kalil pri največjih kuharskih imenih. Potem ko je delal v kar dveh michelinovih restavracijah v dolini Badia, se je lani vrnil domov. Zaposlil se je v restavraciji Harry's Piccolo hotela Duchi d'Aosta na Velikem trgu in ji v zgolj petih mesecih dela prinesel eno michelinovo zvezdico. Kuharski mojster, ki ljubi tradicionalno kuhinjo, najraje pa ima krožnik pašte s paradižnikovo omako, ima velike načrte tako za restavracijo Harry's Piccolo kot tudi za prihodnjo izvedbo prireditve Barcolana Chef. S slovitim chefom smo poklepetali na Velikem trgu, kjer bo drevi v sodobnem montažnem objektu potekala peta izdaja dobrodelne prireditve Barcolana Chef. Del izkupička od prodanih vstopnic bodo namenili okoljevarstveni organizaciji WWF.

Vi vodite Barcolanin kulinarični praznik že od vsega začetka. Kako se je prireditev Barcolana Chef spremenila skozi čas?

V zadnjih letih se je kulinarični dogodek razmahnil podobno kot Barcolana. Naša prireditev se je začela malo za šalo malo zares. Prijatelji, vsi kuharski mojstri, smo se zbrali v vinski kleti Edija Kanteja, dan kasneje smo se pomerili na regati, nato pa pripravili tematsko jed na sedežu podjetja Illy. Žirija je nato razglasila tri zmagovalce: zmagovalca regate, v pripravi krožnika in v kombinaciji regate in kuhanja.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo