Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

ME3X: mladi pesniški navdih

Dijaki DIZ Jožef Stefan izdali zbirko poezij pod mentorstvom Vilme Purič

Trst |
12. jun. 2019 | 6:41
Dark Theme

»Brati poezije dijakov je zame kot sunek burje, ki razmiga šolsko enoličje. Zaloga upanja v moč jezika, da ubeseduje najiskrenejšo bit.« Tako je zapisala Vilma Purič, urednica pesniške zbirke ME3X in mentorica pesniških delavnic na Državnem izobraževalnem zavodu Jožefa Stefana v Trstu.

Zbirka združuje petdeset poezij dvanajstih mladih pesnikov in eno skupinsko pesniško stvaritev, ki so jo pripravili dijaki 1. E razreda.

Svoja dela so objavili Jan Kalc, Florian Suppani, Liam Calabrese, Emrah Ćerimović, Vincenzo Talpo, Alan Fraia, Thomas Berger, Jan Pro, Marco Bonivento, Matej Stopar, Erik Farinelli in Giovanni Benvenuto.

Zbirko so mladi pesniki predstavili v ponedeljek ob 18. uri v Narodnem domu v Trstu. Recitacije so obogatili z glasbenimi vložki, ki so jih pripravili pod mentorstvom Ane Kodelja. Poezije so se tako prepletale s kantavtorskimi verzi Vlada Kreslina, Francesca De Andreja in Oliverja Dragojevića.

Zbirko so dijaki posvetili Andreju Bachiju, prezgodaj preminulemu sošolcu, ki je leta 2017 podlegel hudi bolezni. Nastala je v teku komaj zaključenega šolskega leta, z delom pa so začeli že lani, ko sta posebno ustvarjalno žilico pokazala dijaka Jan Kalc in Florian Suppani.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo