Sobota, 24 julij 2021
Iskanje

Med službo je hodil na kavo

Uslužbenec tržaške občine si je zaradi goljufije prislužil pijavo sodstvu

Trst |
22. jul. 2021 | 13:40
Dark Theme

Tržaška lokalna policija je v ponedeljek sodstvu zaradi goljufije v obtežilnih okoliščinah in nudenja lažnih podatkov prijavila 58-letnega občinskega uslužbenca, ki je neutemeljeno zapuščal delovno mesto. Moški je vsak dan odhajal na službene poti, vendar so njegovi nadrejeni s časom zasumili, da morda vse te odsotnosti niso službene narave. Kot je pokazala približno dva meseca trajajoča preiskava, je bil njihov sum utemeljen: moški je namreč službene poti izkoristil tudi za osebne opravke, kot npr. nakupe v knjigarnah in drogerijah, srečevanja s prijatelji v barih ter naročanje zdravniških pregledov. V drugih primerih pa je delovno mesto zapuščal izključno zaradi osebnih opravkov, se pravi popolnoma neutemeljeno.

Zadnjič je to naredil v ponedeljek, ko ga je ustavila lokalna policija, ki je obvestila nadrejene 58-letnika in si priskrbela vso dokumentacijo o odhodih. Zdaj se z uslužbencem ukvarjata sodstvo in pristojni občinski urad.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo