Četrtek, 17 junij 2021
Iskanje

Medicinske sestre v stripu

Kreativni natečaj za višješolce

Trst |
5. jun. 2019 | 10:25
Dark Theme

Ker podobe o medicinskih sestrah pomagajo ustvarjati javno mnenje o pomembni vlogi tega poklica v zdravstvenem varstvu, si je zbornica medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v Trstu (OPI) že drugo leto zapored zamislila kreativni natečaj za promocijo tega poklica. Medtem ko so lani v sodelovanju z združenjem Casa del Cinema pripravili osemminutni kratkometražni film, v katerem je nastopila Lara Komar, so si za letos zamislili natečaj za strip in animacijo. Dijaki vseh tržaških višjih srednjih šol so vabljeni, da do 12. julija pripravijo verbalno-vizualni medij iz zaporedja sličic, ki v fokus postavlja poklic medicinske sestre.

Podrobnosti natečaja je predstavil predsednik stanovske zbornice OPI Trst Flavio Paoletti, ki je prepričan, da lahko na ta način vplivajo na nadaljnji razvoj stroke. Kot je povedal, se v tem poklicu v zadnjih letih soočajo s kroničnim pomanjkanjem kadra, zato je nujno treba ukrepati že zdaj in mlade navdušiti za ta poklic.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

S katerim prevoznim sredstvom se boste odpravili na počitnice?

16. jun. 2021 | 6:00
Z avtomobilom
Z motorjem
S kolesom
Z avtobusom
Z letalom
Z ladjo
Z vlakom
Peš
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo