Torek, 09 avgust 2022
Iskanje

Mikolajiv se je zahvalil Trstu

Ukrajinski župan sporočil, da je humanitarna pomoč prispela do cilja

28. apr. 2022 | 12:15
Dark Theme

Humanitarna pomoč, ki so jo Tržačani zbrali na pobudo občinske uprave, je v torek prispela v ukrajinsko mesto Mikolajiv (Nikolajev), ki so ga ruski napadalci v teh mesecih med ofenzivo proti zahodu delno porušili (mesto se nahaja na poti proti Odesi), prebivalci pa preživljajo zelo težke čase.

Župan tega mesta, Oleksandr Sjenkevič, se je pisno zahvalil tržaškemu kolegu Robertu Dipiazzi. V pismu piše sledeče: »Dovolite mi, da v imenu mestnega sveta in vseh meščanov Mikolajiva izrečem svoje pohvale vaši občini in vsem prijaznim prebivalcem Trsta! Danes se soočamo z agresivno vojno proti prebivalcem Ukrajine. Naša država se že 62 dni upira z oboroženimi silami Ukrajine, enotami teritorialne obrambe, ki se junaško borijo, reševalnimi službami, gasilci, zdravniki in vsemi drugimi službami, ki dajejo vse od sebe, ter seveda z mednarodno podporo z vsega sveta.

Vaše mesto je bilo eno izmed partnerskih mest Mikolajiva, ki se je hitro odzvalo na našo prošnjo po humanitarni pomoči. 26. aprila smo prejeli tovor. Zelo smo hvaležni vaši občini in vam osebno ter tudi podjetju Alfa Spedizioni srl Fernetti za pomoč in močno podporo. Vse poslane stvari bodo razdeljene enotam teritorialne obrambe Mikolajiva, lokalnim humanitarnim centrom in bolnišnicam. Najbolj dragoceno, kar imamo, so naši otroci, ki so najbolj ranljivi, predvsem invalidi, pri tem pa se vam še posebej zahvaljujemo, da ste sprejeli enajst invalidnih otrok z materami. To je neprecenljiva pomoč z vaše strani. Zelo cenimo to. Prejmite naše visoko spoštovanje, Mikolajiv objema Trst!« je pismo sklenil ukrajinski župan.

Humanitarna akcija pa se nadaljuje. Občina Trst sporoča, da je še vedno mogoče izvesti donacijo na račun IBAN: IT 44 S 02008 02230 000001170836 (BIC/SWIFT: UNCRITM10PA), z namenom »Trieste abbraccia Mykolaiv«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava