Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Milijoni v športne objekte in ceste

Prvi sestanek dveh občinskih komisij o osnutku proračuna za naložbe

Trst |
4. mar. 2020 | 11:45
Dark Theme

»Prenova cest in vzdrževanje športne infrastrukture ter šolskih poslopij sta prioriteti tržaške občinske uprave. Na letošnjem seznamu za obnovo je kar nekaj šolskih in športnih objektov, Občina Trst pa namerava v letu 2020 za vse naložbe porabiti 110 milijonov evrov.« To je na včerajšnjem sestanku dveh tržaških občinskih komisij, komisije za javna dela in komisije za kulturo ter šport, napovedala občinska odbornica za javna dela Elisa Lodi, ki je ob tem dodala, da je proračun o naložbah občinski odbor že izglasoval, dokument proračuna pa bo zdaj romal v rajonske svete.

Na prvem srečanju s predstavniki pristojnih tržaških komisij je vsak pristojen odbornik v fokus postavil svoje področje proračunske porabe. Elisa Lodi je tako spregovorila o naložbah v ceste. V cestno infrastrukturo bodo letos namenili skoraj 26 milijonov evrov. V to proračunsko postavko so vključili tudi prenovo predora na Senenem trgu, za katero bodo v kratkem objavili javni razpis za izvajalca del. Ob tem je Lodijeva opozorila, da bodo ceste lahko vzdrževali tudi po zaslugi posojila v višini 2,5 milijona evrov. Med projekti, za katere že imajo denar, je izpostavila tudi prenovo tirov za tramvaj.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo