Sreda, 15 julij 2020
Iskanje

Milje: prenovljena in tehnološko posodobljena šola Bubnič

Novo pohištvo in opremo nudila Občina Milje, novo tehnologijo pa sredstva iz ministrskega projekta

Milje |
12. nov. 2019 | 12:55
Dark Theme

Osnovna šola Albina Bubniča v Miljah se v tekočem šolskem letu ponaša s prenovljenimi prostori in novim pohištvom ter novo pridobitvijo - računalniško učilnico, kar je sad po eni strani pomoči krajevne občinske uprave, po drugi pa uspešne prijave šole na razpis italijanskega ministrstva za šolstvo za novo učno okolje ter dejavne pomoči staršev. Prenovljene prostore in nove pridobitve so uradno predali namenu 11. novembra popoldne na krajši slovesnosti.

Na šoli Bubnič so že pred začetkom lanskega šolskega leta Občino Milje zaprosili za zamenjavo starega in dotrajanega pohištva in opreme. Občina je naposled tudi našla potreben denar in januarja letos poskrbela, da so odpeljali vse staro pohištvo, omare, klopi, stole in table ter na njihovo mesto namestili novo, moderno, uporabno in funkcionalno opremo. Na voljo je dala tudi barvo, s katero so s pomočjo staršev čez poletje prepleskali več prostorov, ob vsem omenjenem so pred dvema tednoma prejeli tudi nove mize in stole za jedilnico, ki jih je prav tako priskrbela občinska uprava.

Učenci pa se niso vrnili samo v sveže urejeno, ampak tudi v tehnološko posodobljeno šolo. Novembra lani so se namreč prijavili na razpis ministrstva za šolstvo za projekt PNSD, ki predvideva nova učna okolja, se pravi okolja in učne prostore, opremljene z inovativnimi tehnološkimi pripomočki: šola je pripravila projekt in vso potrebno dokumentacijo, januarja letos pa so izvedeli, da so se znašli med 1115 šolami, ki jim je ministrstvo odobrilo financiranje, pri čemer je miljska šola zasedla 301. mesto (vseh prijav je bilo drugače 5050). Finančni prispevek je omogočil, da ima lahko šola zdaj sodobno opremljeno računalniško učilnico, v kateri imajo nameščene stacionarne, prenosne in tablične računalnike, stacionarno in premično interaktivno tablo, poleg tega pa razpolaga tudi z dronom, humanoidnim robotom, didaktičnimi kompleti za sestavo in programiranje robota, 3D in laserskim tiskalnikom, lasersko graverko, mobilnimi omarami za polnjenje računalnikov, 3D virtualnimi očali, modularnimi klopmi in drugimi tehnološkimi pripomočki.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo