Torek, 15 junij 2021
Iskanje

Mladi o glasbi v koronačasu

Danes bodo nagradili trojico zmagovalk sedemnajstega pesniškega in gledališkega natečaja Castello di Duino, na zmagovalnih stopničkah tudi Slovenka

Trst |
15. may. 2021 | 7:00
Dark Theme

Tam kjer se rodi glasba. S tem naslovom je društvo Poesia e solidarietà (Poezija in solidarnost) spodbudilo mlade, naj opišejo, katero vlogo je ta oblika umetnosti dobila v času izrednih protikoronskih ukrepov. Trojico zmagovalk sedemnajstega pesniškega in gledališkega natečaja Castello di Duino bodo nagradili danes ob 9. uri v dvorani Giubileo grško-pravoslavne skupnosti (Nabrežje 3. novembra 9).

Slovenska Sara Sirnik se je uvrstila na tretje mesto
Slovenska Sara Sirnik se je uvrstila na tretje mesto

Temo je izbrala dolgoletna duša dogodka, profesorica na tržaški univerzi in graditeljica mostov Gabriella Valera, ki je svet zapustila februarja. Z njo – kot je sama povedala na predstavitvi natečaja – je hotela udeleženke in udeležence spodbuditi, naj razmislijo o najglobljih notranjih glasovih, razlogih zbliževanja in oddaljevanja, ki so obenem temeljni elementi različnih kultur. Na poziv je odgovorilo skoraj tisoč mladih pesnikov s celega sveta in več kot petdeset šol iz desetih držav, od Italije, Romunije in Grčije, pa vse do Filipinov. Najvišja priznanja so domov odnesla dekleta. Na prvo stopničko na področju poezije je stopila Michela Lagalla Signorile iz Venezuele, srebrna je bila Giulia Bassoli iz Italije, tretja pa Slovenka Sara Sirnik. Vse tri so celoten znesek nagrade darovale v dobrodelne namene.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali soglašate s tistimi, ki trdijo, da bi morali imeti cepljeni proti covidu-19 vrsto ugodnosti, kot so, denimo, brezpogojna druženja, potovanja brez obveznega brisa, odprava zaščitnih mask?

7. jun. 2021 | 17:04
Da
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo