Petek, 17 januar 2020
Iskanje

Monaški knez »krstil« tablo za pohodniško pot Via Alpina

Plemič, ki je Trst že obiskal pred 28 leti, je povedal, da sta mesti sedaj še bolj povezani

Trst |
27. jun. 2019 | 18:23
Dark Theme

V minutah pred poldnevom je na Velikem trgu vladala dvojna vročica. Poletni pripeki se je pridružilo še trepetajoče pričakovanje nekaterih, ki so mrzlično pogledovali naokrog, da bi prvi uzrli prihajajočega monaškega kneza Alberta II.. Neučakanci so završali, ko so zagledali kneza, ki se je ob tržaškem županu Robertu Dipiazzi v smeri iz občinske palače bližal Trgu Bartoli. Tu namreč od včeraj stoji tabla, ki opozarja mimoidoče, da se v Trstu zaključuje pohodniška pot Via Alpina. Ta se začenja v kneževini Monako, po Alpah se vije mimo Francije, Švice, Liechtensteina, Nemčije, Avstrije in Slovenije vse do tržaškega zaliva.

Medtem ko sta si »protagonista«, obdana z varnostniki, utirala pot med množico, je neka gospa ob pogledu na monaškega plemiča vzhičeno zaploskala, ko pa je slišala, da se ji (skoraj) nihče ni pridružil, se je glasno vprašala - »Zakaj mu nihče ne ploska?«. Očitno niso bili vsi radovedneži, ki so se drenjali ob žametnem traku, tako navdušeni nad prisotnostjo aristokrata kot ona, kar nekaj pa je bilo oseb, ki so želele iztržiti selfi s knezom - pa čeprav le od daleč.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo