Četrtek, 22 avgust 2019
Iskanje

»Morali so hitro ukrepati, moj življenjepis pa je raznolik ...«

Tržaška prefektinja Annapaola Porzio se poslavlja

Trst |
27. jan. 2019 | 7:48
Dark Theme

Tržaška prefektinja Annapaola Porzio se poslavlja. 3. februarja bo zapustila Trst, v Rimu bo prevzela mesto izredne vladne komisarke za usklajevanje ukrepov proti izsiljevanju in oderuštvu. Naslednjega dne se bo v tržaško prefekturo vselil Valerio Valenti, sedanji prefekt v Brindisiju. »To je izkušen prefekt, ki v Trstu ne bo imel nikakršnih težav,« pravi Porziova, s katero smo se v lepi in prostorni pisarni v palači na Velikem trgu pogovorili o njenem triletnem službovanju v tem mestu.

Začniva pri koncu. Dejali ste, da vas je sklep vlade, s katerim vas premeščajo v Rim, presenetil.

Presenetilo me je, ker nas običajno v teh primerih pokličejo na razgovore, nas predčasno obvestijo ... V razgovorih, ki sem jih imela, mi tega niso sporočili. Zatem pa so mi naknadno razložili, da se je na področju boja proti izsiljevanju in oderuštvu pojavila nujna potreba po učinkovitejših ukrepih, pa tudi v okviru agencije za upravljanje premoženja, zaplenjenega mafijcem. Dva direktorja sta odšla že pred mesecem dni, v tem času pa se je problem zaostril. Naj spomnim le na bombo pred picerijo Sorbillo v Neaplju. Morali so hitro ukrepati, moj življenjepis pa je raznolik, tako da je ta premestitev upravičena.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo