Sobota, 27 november 2021
Iskanje

Morje pripovedi na 53. Barcolani

Predstavili festival sodobne književnosti, ki bo zaživel med 4. in 9. oktobrom v dvorani Lutazzi

Trst |
27. sep. 2021 | 17:19
Dark Theme

Barcolana že veliko let ni le športni dogodek. Organizatorji najbolj živahnih jesenskih dni v Trstu so si namreč pred tremi leti zamislili paralelni mednarodni dogodek, literarni festival Un mare di racconti, ki bo letos zaživel v dvorani Lutazzi v Skladišču 26 Starega pristanišča.

Med 4. in 9. oktobrom bo na sporedu kar 16 srečanj z domačimi in tujimi pisatelji, znanimi imeni sodobne književnosti.

»Morje v Tržaškem zalivu je človeku prijazno, mirno in gostoljubno. Je sestavni del vsakdanjega življenja Tržačank in Tržačanov, z njim so povezani, a ne le samo zaradi športa,« je včeraj predsednik Barcolane Mitja Gialuz uvedel predstavitveno srečanje literarnega festivala. »Prepleta se v besedah številnih avtorjev, ki se mu s fotografijo, stripi in pripovedi poklonijo.«

Umetniški vodja festivala je tudi letos novinar in pisatelj Alessandro Mezzena Lona, ki je na dopoldanskem srečanju predstavil bogat program, na čelu katerega je v ponedeljek, 4. oktobra, predstavitev angleškega izvoda zbirke Barcolana, un mare di racconti (Barcolana, the largest sailing race in the world), ki je izšla pri založbi Harper&Collins.

Večere bodo obiskali znani pisatelji mednarodnega, med katerimi Paolio Rumiz, Bjorn Larsson, Siri Jacobsen in domači Corrado Premuda.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo