Sobota, 19 september 2020
Iskanje

Na Akvedotu zapira trgovina Martini

Prvo stranko so postregli leta 1926

Trst |
27. jul. 2020 | 13:49
Dark Theme

Daleč so časi, ko so tudi manjše prodajalne trgovin in obutev imele pred vrati vrsto kupcev. Odpiranje veleblagovnic in najmanj tri hude ekonomske krize v zadnjih dvajsetih letih so potisnile večino družinskih obratov na rob bankrota ali jih prisilile k zaprtju. V Trstu je na kategorijo hudo vplival tudi padec Jugoslavije. Časov, ko so iz Balkana prihajali kupci, se dobro spominja Milena Braico, lastnica prodajalne z obutvami Martini na Derevoredu 20. septembra. Gre za eno izmed najstarejših trgovin v središču mesta, ki žal prav v teh dneh dokončno zapira svoja vrata. Prvo stranko so tam sprejeli pred 94 leti.

Majhen, a ugoden prostor je zapisan v seznam starinskih tržaških lokalov. Lesene police, stena s kolonami in steklen strop iz začetka dvajsetega stoletja so eden izmed redkih primerov liberty sloga v središču mesta. Braicova, ki je družinsko trgovino začela upravljati leta 1982 z mamo Ignazio, si želi, da bi prostor tudi z novimi upravitelji ostal tak, kakršen je.

Več v jutrišnji (torkovi) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo