Torek, 18 februar 2020
Iskanje

Na Barcolani tudi za drugačnost in inkluzijo

Britanka Dee Caffari in Kitajka Vicky Song sta bili gostji prve izdaje pogovornega šova Generali Sea Talk

Trst |
12. okt. 2019 | 11:21
Dark Theme

Tako kot je zastopanost žensk v menedžerskem svetu omejena, je njihova zastopanost preskromna tudi v jadralnem svetu. Če bi menedžerke in jadralke imele več vzornic, bi bile pri svojih projektih še uspešnejše. To je bilo osrednje sporočilo včerajšnjega srečanja s svetovno znanima jadralkama, ki sta večkrat objadrali svet. Britanka Dee Caffari in Kitajka Vicky Song sta bili gostji prve izdaje pogovornega šova Generali Sea Talk, ki je v sklopu Barcolane potekal v prenovljeni palači Berlam.

Srečanje je uvedel predsednik Barcolane Mitja Gialuz, ki se je zavarovalnici Generali zahvalil, da je dala na razpolago nove prostore. Poudaril je, da je počaščen, da lahko v Trstu gosti jadralki takšnega kova. Tako Caffarijeva kot Songova sta ambasadorki letošnje Barcolane: prva kot glasnica boja za večjo okoljsko ozaveščanost, predvsem boja proti plastiki v morju, druga pa kot promotorka Kitajske v Evropi in na Barcolani ter Trsta na Kitajskem. Njuna skupna točka pa je, da na Barcolani promovirata tudi drugačnost in inkluzijo.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo