Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Na Barcolani tudi za drugačnost in inkluzijo

Britanka Dee Caffari in Kitajka Vicky Song sta bili gostji prve izdaje pogovornega šova Generali Sea Talk

Trst |
12. okt. 2019 | 11:21
Dark Theme

Tako kot je zastopanost žensk v menedžerskem svetu omejena, je njihova zastopanost preskromna tudi v jadralnem svetu. Če bi menedžerke in jadralke imele več vzornic, bi bile pri svojih projektih še uspešnejše. To je bilo osrednje sporočilo včerajšnjega srečanja s svetovno znanima jadralkama, ki sta večkrat objadrali svet. Britanka Dee Caffari in Kitajka Vicky Song sta bili gostji prve izdaje pogovornega šova Generali Sea Talk, ki je v sklopu Barcolane potekal v prenovljeni palači Berlam.

Srečanje je uvedel predsednik Barcolane Mitja Gialuz, ki se je zavarovalnici Generali zahvalil, da je dala na razpolago nove prostore. Poudaril je, da je počaščen, da lahko v Trstu gosti jadralki takšnega kova. Tako Caffarijeva kot Songova sta ambasadorki letošnje Barcolane: prva kot glasnica boja za večjo okoljsko ozaveščanost, predvsem boja proti plastiki v morju, druga pa kot promotorka Kitajske v Evropi in na Barcolani ter Trsta na Kitajskem. Njuna skupna točka pa je, da na Barcolani promovirata tudi drugačnost in inkluzijo.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo